esmaspäev, 29. jaanuar 2007

2007. aasta eurolaulud


Kui pärast eurolaule tutvustavat saadet lasti Lordi laulu Hard Rock Hallelujah, siis oli selge, et Helsingisse me sellel aastal võitma ei lähe, kahjuks. Esiteks on juba lähtekoht vale. Kutsutakse 10 viisitegijat, kellele siis antakse võimalus välja punnitada midagi. Seega üllatusi oodata ei saanud. Kõik "kutsutud" tegijad on ju ammu tuttavad ja kutsutute seas polnud ka sellsieid tegelasi, kellelt oleks võinud midagi üllatavat oodata. Panen siis nad ritta, enda arust paremuse järjekorras, jõudes lõpuks kõige paremani. Kuigi ette rutates, peaksin mainima, et ainult need kolm "parimat" on midagigi väärt.


Oh, my, god! Quick start pani küll põhja võistlusele alla. Neil polnud ilmselt mingeid ideid sellel aastal. Aga mis kõige jubedam - valida laulja, kellel pole lauluhäält. Vahepealt läks ikka päris noodi kõrvalt. Ega ilus näolapp ei garanteeri edu, millal nad sellest ükskord aru saavad. Igal juhul said hakkama millegi nii koledaga, et ei mäletagi eurolaulu lähiajaloos nii kehva lauljat. Kuigi jah, laul oli samuti igav, kuiv ja elutu.



India - stiilis lauluga Eestit esindama. Aastast aastasse ikka seda sama jama pakkuda, kuigi pean tunnsitama, et mõnel eelmisel aastal mulle A.Lauri laulud on isegi väga meeldinud. Seekord aga polnud ei õiget meeloodiat, ei õiget sõnumit ei õieti miskit head. Kahju.



No ei saa mina Kasearu fonemenist aru. Aga ma ei ole ka 10 aastane pisike tüdruk, niiet ega ma ei peagi vist sellest aru saama. See laul oli minu jaoks mõtetu, viisakalt öeldes võiks kutsuda seda saatetäiteks. Täiesti ühest kõrvast sisse teisest välja - viimane koht oleks garanteeritud.


Palun säästke mind meeslauljatest, kes arvavad, et falsetis laulmine on lahe. Mees peab ikka mehe häält tegema. Ok, kunstilises mõttes on see ehk vahest lubatud ja vahest tõesti sobib konteksti, kuid selle laulu puhul ei saanud rääkida ei ühest ei teisest. Kõigele lisaks oli laul ka mannetu.



Ines - suur mesilaste emme, tuli oma tarukleidiga, üritas laulda midagi sama head kui eelmise aasta Iseendale. Aga kahjuks kukkus läbi. Kui aus olla, siis ega viga polnudki otseselt laulus või lauljas. Lihtsalt see kõik on nii tavaline ja absoluutselt mäluga haakumatu. No, kui täpsem olla, siis ega see laul ikka hea ka polnud. Aga nagu näha, kuues koht, seega oli palju hullemaid.



Appi, appi, falsetist laulvad mehed(wanna-be tüdrukud) on jälle tagasi. Hea valguslahendus - hästi hele - aga sellega kahjuks head asjad piirdusidki. Laul on jube, esitus veelgi jubedam. Breikareid oleks võinud rohkem näidata või olgem täpsemad, ainult neid olekski võinud näidata.
Kurb, sest see laul on nii kõrgel, lausa 5-ndaks parim...




Tantsud tähtedega Gerli näitab siin, et tantsimise lisaks oskab ta ka laulda. Ja kõvasti. Kujutan ette, et mõnele võis see tunduda karjumisena, kuid ei, noodid olid olemas ka kõvemates ja kõrgemates kohtades. Kahjuks oli laul selline keskpärane. Meeldis eriti üks koht, kus nii muusika tema hääl kui ka ilmestamiseks käega tegi nõksaku. See oli nagu selle laulu nael ning tõstis ka kogu kupatuse kergelt kõrgemale sellest prahist, mille kirjeldamisega siiani selles postituses tegelesin.


EDASI TOP3



No, see on juba päris hea! Aeglane ja kiire vaheldumisi. Lennal ja teistel on juba kogemust ka. Samas kui juba minnakse rahva ette, siis nii ägedad rockitüdrukud peaks mõtelma ka taustale, see patsiga trummar mustas poolokampsikus, no see oli natuke muust kambast väljas. Ja liiga blondeeritud Lenna, mõjub liiga tibina rocki jaoks. Ehk mitte usutavana, kuigi jah, kui ta suu lahti teeb, siis eelarvamused hajuvad, õnneks. Kui nad peaksid võitma, poleks hullu. Oleks lootust eelvoorust põhifinaaligi saada.




Enne telesaadet oli see laul mu lemmik. Romeo ja Julia muusika, ehk Termikate aretatud teemat on veel täiendatud ühe laulu võrra. Teatraalne ballaad, mis lauluna ehk meeldis mulle kõige rohkem see kord, kuid vahekord Hele Kõre / Kristjan Kasearu on täiesti paigast ära. Helet tahaks palju rohkem kuulda. Tema siiras, puhas, habras hääl on kui valatud Juliaks. Aga milleks ta välimusega üle pingutati, see on müsteerium. Üldse kogu see teatraalsus on igati positiivne. Mingid muumia moodi mehed kes seal taustal liikusid jäid omamoodi arusaamatuks, aga samas rõhutasid teatraalsust, ehk teenisid selles mõttes oma eesmärki. Liitmaa on nii selle kui Ninjade laulu muusika autor ja ilmselt see stiil mulle sobib.




Juba Moonwalk oleks pidanud võitma! See on üpris sarnane laul, kuigi kuna originaalsusest jääb puudu, ei saa rääkida suurest vaimustusest. Samas Euroopa massid ju seda esimest laulu pole kuulnud, neile võiks pikas kollases kuninganna-kleidis võimsahäälne habras Laura mõjuda huvitava kooslusena. Tean, et paljusid häirib see kummaline inglise keelne väänamine. Mis mõjub täiesti ebanormaalsena. kuid taotluseks on hoopis massist erineda. Kuidagimoodigi, siis see on küll üks viis. See on tegelikult juba vana trikk. Ameerika edetabelitesse jõudmiseks on seda kautanud näiteks Roxette. See kriibib kõrva, jah, aga see toimib. You'll see! Ja Lõhmus tunneb asja, andke talle võimalus. Kõige tipuks toob teema, ehk Päevalilled sooja südamesse ja see on juba midagi väärt.
Laule võib koos videoga vaadata kuulata pealkirjale klõpsates. Samuti saate parimat näha/kuulata siit:
30.01.2007 Lisatud tekst:
Appi, mu edetabel on muutunud!!!! Põhjuseks see, et süvenesin 5. koha laulu sõnadesse....täieliks õudukas - Eesti naistele sellist reklaami teha!!! Häbi! Õudne! Jube! Ehk siis kogu tabel uueks....
1. Laura
2. Hele Kõre/Kasearu
3. Ninjad
4. Gerli
5. Ines
6. Koit Toome
7. Kasearu
8. Deva Deva
9. Linda
10. Soul militia - vanemad peaks neile sellise eest naha peale andma! jobukari

Kommentaare ei ole: