pühapäev, 6. mai 2007

Eesti otsib superstaari 3.finaalsaade

Kui Aigi Vahing iga saatega natuke ikka paremaks muutub, siis Jüri Nael muutub üha naeruväärsemaks. Seda mitte humoristlikus mõttes. Huvitav kas ta ise ei vaata oma saateid üle? "Kes on järgmine esineja näm-näm-näm Luisa" ja teised sellised "Raimondoooooooooooooo" , "Teie ees on Luisaaaaaaaaaaaaa" karjed. No miks rahvast piinatakse sellisega?

Mis veel häiris oli Mihkel Raua erapoolsus Nele esinemisel. Nele laulis nii õudsalt, kui mitte kunagi varem. Aga teadagi on Mihkel Raud ja Nele ema töökaaslased Eesti Päevalehes. Kas mitte sellepärast ei tulnud kiitev kommentaar, millegile nii kehvale, milletasemelist on seni suutnud pakkuda ainult Rivo.

Ehk siis pikemalt seda laule ümbritsevat amatöörlust ja jura mitte kirjeldades, siin on minu arvates top7 alatest kehvimast:

Nele Kirsipuu - Appi, ta ehk on tõesti liiga noor selle võistluse jaoks. Kuigi ma pole veel päris kindel kas üldse mingit lauljalootust temast on. Kleit oli tõesti armas, aga varem olen ma tundnud häbi ainult Rivo ja Taavi laulmise pärast, siis nüüd võib liita sellesse nimistusse ka Nele. Kuidas tõemeeli keegi võib talle hääle anda?

Rivo Kingi - No vokaalselt seda meest hinnata ei saa. Samas ta polnud kõige kehvem seekord. Seda tänu lauluvalikule. Sangar seiklusfilmist on lihtsalt nii hea laul.

Taavi Peterson - Jätkub karjumisekarjäär. Nüüdseks on ka originaalsuseloor kadunud, sest karjumine saatest saatesse on juba ära tüüdanud. Kas tõesti midagi normaalselt kõlavalt temalt ei ole tulemas? Täielik pettumus.

Raimondo Laikre - Eelmise korra õnnestumine oli ehk siiski erand. Seekord tagasi tundetuks baarilõõritajaks. Laulu alustades veel käsi taskusse, nagu pohhuist. Viisipidamisega vähemalt probleemi polnud nagu mõnedel teistel....köhhöm....Nele, Rivo ja Taavi....köhhöm...

Anna-Liisa Supp - TOp 3 alustab jälle A-L. Seekord olid väiksed vokaalsed apsud ja probleemid. Kuid kahtlemata koos oma koomilise hoiakuga ja väga hea lauluvalikuga tuli sellest auga välja. Esitus oli tore ja pühapäevaliselt mõnus. Ta peaks õppima ainult natuke pikemate lausetega vastama, sest see võistlus nõub ka karakteri näitamist, muidu on võita raske.

Luisa Värk - Tema senistest esinemistest kahtlemata kehvem esinemine (ka tammumine oli tagasi). Kuid tema ise säras see eest rohkem kui ülejäänud (va. Birgit) kokku. Jätkub tandemi Birgit-Luisa võistlus tiitli eest. Seekord siis...

Birgit Õigemeel - kas see on nüüd rohkem ka tema ampluaa, aga tõeliselt nii vokaalses kui esinemisoskuses teistest üle. Ilus laul veel pealekauba ning riietus... - võitjatüüp!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kahjuks ei leidnud blogist kohta, kus õnnestuks Sulle email saata ning seepärast kirjutan siia - kas sa oma blogi peale IE muu brauseriga pole vaadanud? Firefoxiga näiteks?

Aga tänud jutu eest, endal jäi saade nägemata :)

Danzumees ütles ...

Ma ka ei saa aru, miks muud peale IE seda saiti normaalselt ei näita. Ma ei oska ka seda kuidagi firefoxile normaalseks teha.

Anonüümne ütles ...

Kahju, kui Sa kuuekümnendate-seitsmekümnendate rokist mitte midagi ei jaga. Taavi hääl ON täiesti erakordne Eesti mõistes. Kuula Ruja algusaegade rokki ja kas Alenderi nahaalne vokaal on ka sinu arvates lihtsalt ebamusikaalsus?!
Aga mis teha, kui ainult silmaring ebanormaalselt täiuslikult lihvitud poplaulukestest kaugemale ei näe...

Danzumees ütles ...

Minu meelest Taavi hääl ei ole erakordne. Meil oli kooli ajal klassis ka paar kolm sellise häälega venda (kellel laulmine tavaliselt sinna kahe kolme kanti kippus jääma). Vaatasin ta esituse spetsiaalselt uuesti üle ja kahjuks pean tunnistama, et tal on viisipidamisega tõsiseid probleeme. Asi polegi selles, et kas hääl on originaalne või mitte. Vaid musikaalsuses. Ka heavy lauljad tihti kasutavad karjuvat hääletooni laulmisel. Neid on nii Eestis kui mujal jalaga segada. Üks ägedam kui teine. Ja mul ei olegi probleemi nende laulmise mõistmisega, mõni kohe väga meeldib. Selle võistluse kontekstis Taavi mõjus tõesti alguses omapärasena ning tema ebamusikaalsuse võis andeks anda stiili pärast. Aga tänaseks päevaks ei näe mina temas uut Urmas Alendrit kahjuks, seda just sellepärast, et ta lihtsalt ei oska laulda ning ma kahtlen kas ta suudab tooni või meloodiatki hoida ilma taustamuusikata. Ei hakka ma siin väitma, et ma mingi eriline Ruja fän oleksin olnud kunagi (rohkem küll Rannapi laulude ja meloodiate austaja), aga siin on ikka suur vahe - Alender ja Peterson. Sellel võrdlusel pole minu jaoks mingit mõtetki. Aga lõppude lõpuks on see maitse asi. Mina temas mingit lauljat ei näe, superstaari ammugi mitte. Parimal juhul ehk Rannapi mingit toodet, kellest ka teised (Rannap kaasa arvatud) peatselt tüdinevad.