teisipäev, 14. august 2007

Juulikuu filmid

Juulikuu oli ametlikult "Patrikuga koos filmivaatamise kuu". Ehk seetõttu ka vastav filmivalik - Bondist ja Spiderman 3-st lastekateni. Ja kahjuks mitte just eriti minu maitsekohased ja "ea"kohased filmid. Kuid Patrik oli vaimustuses nii mõnestki. Kõige rohkem vist Ööst muuseumis. Aga eks 6-aastaste mõttemaailm on ka sellel intellektuaalsel tasandil. Sellest hoolimata tean ma hetki, mil ma praegu 34 aastaselt olen veetnud 6 aastasega võrdses vanuses. Ja see on omamoodi lahe.
Siit nad tulevad, need juulis vaadatud filmid alustades kehvimast...


TMNT hinne 0

Jah...sellel filmil on potentsiaali võita selle aasta kehvima filmi tiitel. Tõeline piin ja tobeduse tipp. Isegi lastele poleks sellist meelelahutust vaja. Isana tunnen ennast sangarina, et poja meleheaks vaatasin temale seltsiks selle filmi lõpuni. Ehk siis tänu sellele polnud päriselt raisatud aeg. Küll aga on see film täiesti ajuvaba ja kõige jubedam, et veel mingil tasandil moraaliõpetajaks pürgiv halva ja hea teemaline. Ja vendlusest. Öäk, tõeline halva maitse tippteos.


Ghost rider hinne 1+

No kui ma nüüd päris aus olen, siis ma ei mäleta, millepärast ma seda filmi koha pärast vaatamist 0-ga ei hinnanud. Täielik mõtetus. Selline koomiksi ekraaniletoomise vajadus, et tulemus jättis tõsiselt haleda mulje. Selliseid filme toodab Hollywood 13 tükki tosinas. Miks, oo miks? Isegi Patrikule ei meeldinud. Ahjaa, võibolla efektide eest pisike punktike.


Mr.Bean's holidayhinne 2+

Mr.Bean, nagu mr. Bean ikka. Kui Rowan Atkinson natukenegi meeltmööda, siis midagi ühtteist siit filmist ju leiab. Kuigi seda peab luubiga otsima. Sisu on mõtetu ning 100 korda varem tehtud. Kogu filmi kannabki Mr.Beani sarm. Talle kahtlemata sobib see daamikostüüm, need prillid ja see kübar. Kuigi minumeelest on ta juba nendes varemgi esinenud...


Night at the museum hinne 3-

Pariku jaoks kohene hitt. Tema mängudesse tulid igasugu ahvid, dinosaurused ja muud elukad. Ja muidugi öö muuseumis juba mõttena põnev. Nii mõneski kohas tekitas Patrikule naerupurskeid. Ja see juba iseenesest on midagi väärt. Üle pika aja oli Robin Williams jälle ekraanil. Kerge lovestoori ja lapsemeelset tühikargamist. Aga ega ise küll sellist asja vabatahtlikult ei vaataks.


Spiderman 3 hinne 3-

Häbi tunnistada, aga tegelikult mulle Spidermani teine osa päriselt meeldis. Teises osas oli kuidagi karaktereid arendatud ning emotsioonid olid ehtsamad. Kolmas osa oli juba lohisev järjekas, mis sama hästi oleks võinud ka olemata olla. Kahtlemata efektirikas, eriti mis puudutas liivamehe liivastumist ning inimeseks muundumist. Aga üldisemas plaanis ei meeldinud mulle ei see sisu, ei näitlejad. Patrikule meeldis. Aga Ämblikmehe fänni temast ei saanud. Tänaseks on vist kogu tegelane unustatud.


Arthur and the minimoys hinne 3

Noh, kolm filmi saavutasin sellise keskmise filmi taseme. Prantslaste ja inglaste ja kindlasti ka ameeriklastel oli käpp selles sees...ehk siis muinasjutufilm, kus nagu midagi ka oli, kuid üldplaanis, ei midagi erilist, ega vapustavat. Selline nunnu, värvirikas film. Kus Freddi Highmore, või mis selle pisikese kuti nimi on, kes Charlie ja šokolaadivabriku päranduseks sai...ta on neid rolle juba hulgi viimasel ajal endale saanud. Hea agent vist. Sest tegelikult ega temas midagi erilist ei ole. Tõesti Finding Neverland andis talle sellised tiivad, millel ta saab veel tükk aega lennata ning seal filmis oli ta tõesti midagi uut ja huvitavat. Aga Arturi ja nähtamatute seiklused on raamatuna ka välja antud ning ka järg on olemas, ehk siis on oodata ka järge. Aga kui minult küsite, siis ei vaataks ma seda esimestki. Ehk raamatud on paremad, kuid nüüd ei kisu ka neid lugema. Samas kirjanik ise oli režissör..niiet nägemus peaks olema üks ühele õige.


Bridge to Terabithia hinne 3

Noh, sellel fimil on eks selline filosoofiline väärtus, et lapsed õppivad selle filmi läbi sõprade kaotusega emotsionaalselt üle saama. Kurb film, isegi mitmetahuline ja sisukas. Kui nüüd järgi mõtlen, siis ehk tsipa üle keskmise ning mitte üldsegi aja raiskamine. Kuigi mind isiklikult see ei puudutanud, kuna laps kes oli valitud peategelast mängima tundus nii antisümpaatne, et ma ei suutnud talle kaasa elada. Küll aga oli tütarlaps sellevõrra hea, et see kaalus jälle nagu üles kogutaseme. Igatahes selles filmis on midagi erilist.


Casino Royale hinne 3+

Seniks viimane Bond. Psühhopaadi välimusega Daniel Craig Bondina oli kohati ka usutav, kuid minu jaoks mitte Bond. Sean Connery ning Roger Moore, ok Pierce Brosnan ka, äärmisel juhul isegi Timothy Dalton, kuid Daniel on liiga külm ja pisike. Ei, seda ma ikka ei usu. Samas põnevust oli ning mis eriti meeldis, et nad tegid ikka täiega tänapäevase versiooni ning ei korranud kaader kaadrilt vana versiooni sellest filmist. Samas oli see natuke liiga pikk ning mõnes kohas lausa tobe. Aga see kõik kitš käibki alati Bondi juurde. Ehk siis Bondi hakkadki ju vaatama kõike seda oodates ning ette teades. Seega Bondifännid ei pea pettuma. Minu meelest. Hinne kolm sai plussi sappa tänu Mads Mikkelsenile. Taani filminäitleja numero uuno on igal pool hea kus oma nägu näitab...ja nüüdsest hakkab ta ka supermodelliks, braavo.

Kommentaare ei ole: