reede, 14. märts 2008

IKEA, kingitused ja munadepühad

Käisime täna IKEAs, sest eile saatsid nad mulle sealt kirja, et 14.-16.03 toimub lao tühjendusmüük. Tutkit. Võibolla mõned uued asjad olid allahinnatud, aga siiski ei mingit "lao tühjendust" küll õhus polnud. Samas reklaamis oli ka selline sobilik laud läpakale voodi kõrvale, mis maksis alla 80 krooni, ehk siis sõit läks asja ette. Ja muidugi sai sealt ikka igasugu träna veel kaasa tassitud. Lisaks läheb P homme jälle ühele oma klassivennale sünnipäevale (alles eelmisel nädalal käis Hampus -e sünnipäeval) ja saime ka Toys 'R Us -ist temale kingitused võetud. Patareidega toimivad, lennutatavad helikopterid; mingi mäng, kus lehti tuleb puu küljest võtta, kuid see kelle lehevõtust hüppavad putukad puu seest välja - on kaotanud. Ja siis veel kummist sisalik, mida P oli koolis suure suuga Martin -ile lubanud. Võibolla sai natuke palju, aga oli kohe selline kingituste tegemise tuju.

Lisaks käisime muidugi toidupoes ja P. koolis oli Cafe, ehk käisime temaga koos käsitööd tegemas. Tegin karvastest traatidest ämbliku ja P. sõber, see sama Martin, tahtis seda endale. Muidugi sai ta selle. Lisaks tegime P.-ga koos tibu ja talle suled sappa ning mütsi pähe. P. sõi kooki ja me kõik jõime mahla. Üks omapärane tüdruk, umbes 5 klassist kudus seal midagi ja küsis miks S. kaasa ei tulnud ja rääkis veel meiega juttu. Maria, kes on pool kreeklane, pool eestlane - temalt küsisin, et kas ta hoiab eurovisioonil Rootsile, Kreekale või Eestile pöialt. Tema vastas, et Kreekale ja Eestile. Ehk siis ei loe see, kus elad, loevad juured.

Tänase päeva mõte nr.1: Enam üldse ei mäleta, kas Nõukogude ajal oli SUUR REEDE vaba päev või mitte? Ometi Vene ajal ju kiriklikke pühi ei peetud ja koolis oli sellel ajal tavaliselt vaheaeg, aga kas see oli muidu ka kalendris "punane päev"? Mitte ei tule meelde.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No loomulikult ei olnud - ükski kiriklik püha ei olnud ju vaba päev. Jõulude ajal käidi ka tööl, kõik päevad. Ja "tavaliselt" ei ole suure reede ajal Eestis ka praegu mitte koolivaheaeg, vaid vaheaeg on ikka märtsi lõpus ning suur reede nii, nagu juhtub (tihti ju aprilli algul). Lihtsalt tänavu on vaheaeg lihavõtete ajal.

Pidasin selle blogi autorit ausalt öeldes seni natuke intelligentsemaks inimeseks. Suur reede käib ilma jutumärkideta, väikeste tähtedega. Vene aeg kirjutaksin ma aga suure algustähega. Vene ajal suur reede vaba päev, no tule taevas appi! KGB-mehed passisid kirikute juures, et näha, kes äkki julgeb kirikusse minna ...

Danzumees ütles ...

Kallis k!

Siin, eelnevalt ja edaspidi tegin ja teen ma kindlasti oma blogis vigu, sest tihti pole aega kirjutada (nagu näiteks täna, kui kiiruga selle teksti blogis "eetrisse lasin"). Ajanappusest hoolimata tahan siiski "mõned märgid maha jätta". Sellepärast ei pööra ka tähelepanu oma grammatikale ja vigadele. Vabandan väga, et see on riivanud Sinu ilumeelt või ületanud eesti keele "vägistamise" piire.

Vene aeg on tõesti suure tähega, mitte ainult "Sina ei kirjutaks" seda nii. See et ma "Pikk Reede" kirjutasin suurte tähtedega ja jutumärkides, oli lihtsalt sellepärast, et olen juba viimased kümme kuud peamiselt rääkinud rootsi ning inglise keeles ja mul ei tulnud isegi selle päeva nimetus meelde (suur reede) kuid samas tahtsin kuidagi eriti rõhutatult seda esile tuua tekstis, sellest ka selline "õigustamatu" väljendusviis.

Kuna ma kunagi väikese poisina kolisin välismaale (Vene ajal), sellepärast ei mäleta ka neid selle päevaga seonduvaid üksikasju ning üritasin kõvasti meelde tuletada, kuid nagu näha, olid isegi mu baasteadmised väärad. Kui see on mu madala intelligentsi välimääraja, siis olgu see nii.

Loodan siiski, et parandatud vead teevad Sinu päevast helgema ja toredama! Kõike head ja headust soovin Sulle! Tänan ja vabandan.

Anonüümne ütles ...

Vabandust. Kuna mõtiskluse sisuline rumalus mind niivõrd ärritas, siis hakkasin norima ka keelevigade üle, mida ma blogide puhul tavaliselt ei tee. Aga jah, sisu meenutas seda vana tuntud "nalja", kuidas naiivsed lääne inimesed küsisid, et "aga miks te siis politseid ei kutsunud, kui teid küüditama tuldi".