neljapäev, 13. märts 2008

Täna tööle tulles... ehk Vene Politsei, Rootsi eurovisioon ja Rihanna kontsert

Ma käin kontorisse jala tööle. Kodust on umbes 3 kilomeetrit siia ja selline paras, natuke üle poole tunni kestev jalutuskäik "avardab silmaringi ja arendab ka ühtlasi sääremarju". Selle poole tunni jooksul saab ikka tavaliselt näha midagi kummalist või tegeleda natuke mõtlemisega.

Tänane nr.1 mõte ongi järgmine:
Kas dieeti pidaval inimesel, kes eriti tavalist või mulliga vett ei armasta - on mõistlik juua lõuna kõrvale pool liitrit apelsinimahla, mis annab u. 200 kcal või pool liitrit dieet-koolat, mis annab kokku 5 kalorit? Selge ju see, et tervislikkuse mõttes on apelsinimahl alati parem variant, aga kui soovid kaloreid - mitte nii palju sisse kulistada. Mäletan kellegi targa lauset: inimene peaks hoiduma kalorite sisse joomisest ja kilod kukuvad iseenesest...

Kui ma oma hommikuse salati ostsin raudteejaama vastas olevast "Mestarens sallader", mille krevetisalat muideks viib lausa keele alla, eriti kui sinna peale kallata natuke vinegretti ja sinihallitusjuustukastet, siis sõitis minust mööda punane auto nimega Vene Politsei, ehk maakeeli Ryska Polisen. No toho tonti...siin Rootsis... natuke maad edasi kõndides ilmus see auto jälle välja, nagu jälitaks ta mind. Kuid siis see linnalegend sai ka kohe purustatud. Lugesin täpsemalt ja tegemist oli hoopis Ryska Posten -iga, ehk Vene Post-iga. Ikkagi kummaline.

Oh ja pagan...Rootslased teevad jälle juba võitjat valmis oma eurovisioonile, enne kui finaal on toimunud - räägivad kõik, et võidab Charlotte Perelli - Hero....see on täpselt nagu iga aasta. Nii igav. Just nimme sellepärast hoian ma seekord pöialt Bodies without organs laulule Lay your love on me ja Sanna Nielsen -i laulule Empty room. Aga tõele näkku vaadates on see Charlotte-i laul päris sobilik suurele eurovisioonile ning tõenäoliselt saaks suurelt võistluselt korraliku tulemuse. Laupäevases finaalis, mis on muideks ka Eestis nähta Rootsi TV4 kaudu, esineb Charlotte esimesena ja Bodies without organs viimasena.
Minu top on:
1. BWO - Lay your love on me
2. Sanna Nielsen - Empty rooms
3. Charlotte Perelli - Hero
4. Nordman - I lågornas sken
ja ülejäänud laulud mulle eriti ei meeldi.

Eile õhtul esines Stockholmis Rihanna. Ja muidugi kõik lehed täna sellest ka pasundavad. Pealkirjad varieeruvad "Täiuslikust kontserdist" kuni "Üks biit on ikka puudu". Ehk siis ette heidetakse liigset kalkuleeritust, ülelaulmist ja seda, et mingi kitarririff on igasse laulu sisse pandud, et tantsulisust natuke rokilikumaks teha. Samas, kui ühest suust kiidetakse, et laul "Don't stop the music" võtab kogu rahva täiega tantsima... jah...eks see paljas selle laulu mp3-e kuulaminegi võtab minu küll vähemalt tantsima. Nii kahju, et see nüüd sellel aastal nägemata jäi. Aga tulemas on ju Celine Dion -i kontsert...ja selle pilet on ju juba taskus olemas! See kahtlemata lohutab!

Veel paar kultuuriuudisekildu "tee pealt": Astrid Lindgreni mälestuseks jaotatava kirjandusauhinna ALMA võitis õudusraamatute kirjanik Sonya Harnett ning vanameister Polanski üks mu lemmikfilme Rosemary beebi tehakse USAs uuesti.

Kommentaare ei ole: