esmaspäev, 2. juuni 2008

Muki ja Pontu Punane ja sinine; Anders Post-Ursäkta, jag såg inte att det var upptaget

Papplehtedega väikelaste raamat. Kaks väga lihtsalt joonistatud koera - poiss ja tüdruk (või et olla poliitiliselt korrektne, peaks vist ütlema emane ja isane). Kokku 1o lehekülge, seega 10 värvi. Luuletuse vormis, kuid pildid on nii värvikirevad, et päris väiksed tited ehk ei saagi hästi aru, mis värviga parajasti on tegu. Tegemist on ühe koomiliseima üllitisega. Koomilise sellepärast, et "MIKS OLI SELLIST ASJA VAJA TÕLKIDA?" Kas me EESTLASED oleme sellised ajukääbikud, et ei saa sellise asjaga ise hakkama. Miks me peame välismaalastele selliste õiguste eest maksma? H-Ä-M-M-A-S-T-A-V! Raamatu parim osa on tema mõnusalt paksud kaaned.



Lahe rootsikeelne karikatuuriraamat. Igal lehel on üks loom ja tabav lause, mis sobib kokku käesoleva pildiga või selle looma karakteriga. Ma hoian seda raamatut WC-s. Sobiv lugemine sinna. Ei ole vaja jätta järge, võib suvalisest kohast avada ja natuke naeru kõhistada. Tuju muutub kohe paremaks!

Paar tabavamat lauset mõtlemiseks (minu enda tõlkes).

Pildile on joonistatud ämblik võrgus ning alltekst: Kent sai tihti kontakti kui ta võrgus oli.

Pildil on kala vees ujumas ning alltekst: Bosse oli mõnevõrra filosoofiline: Kas kalad lähevad taevasse kui nad surevad?

Pildil on nahkhiir ning alltekst: Kui keegi polnud pealt nägemas, mängis Gösta, et ta on reaktiivlennuk.

Pildil on põder ning alltekst: Eeva imestas, miks inimesed kutsusid teda -metsade kuningaks.

Kommentaare ei ole: