laupäev, 7. juuni 2008

P. esimese kooliaasta lõpp ja Sveriges Nationaldag

Eile oli P. esimese kooliaasta viimane koolipäev. Sellel puhul korraldati koolist Soome kirikusse rongkäik. Soome kirik on Kuningalossi kõrval, ehk see sama kirik kus neil oli ka "esimene koolipäev".


P. seisab jälle muidugi kõige ees ja kõige keskel. Ei saa mina aru, kuidas tal alati nii läheb. Ainult et huvitav miks tal käed taskus on. Võibolla elab liiga laulu-rolli sisse. Repertuaaris on parajasti Vahtramäe Emil -i Snickerbo. Nad on ikka nii nunnud! Teine laul oli Madlikese laul, aga selle ajal ma P. suud eriti küll liikumas ei näinud. Ometigi kodus on ta neid laule harjutanud.



Rootsis on keskkooli viimase klassi lõpetajatel kombeks üürida kastiautod ja siis mõõda linna sellega ringi kimada. Igast kastikast kostub kõrvulukustavat tümpsu ja rahvas rõkkab kaasa laulda, muidu karjuda ja kindlasti ka kõik tantsivad!



Täna oli Rootsi Rahvuspäev. Ehk kalendris punane päev. Mina muidugi ikkagi tegin tööd, aga pärastlõunal läksime Kuningalossi juurde, kus tehti uus Põhjamaade rekord. Lasti õhku 50 000 heeliumiga täidetud õhupalli. Kõik muidugi kollased ja sinised. Rahvast oli nii palju, et tänaval polnud võimalik normaalselt liikudagi.



Õhupallid olid valmistatud Aafrika kummipuu lehtedest saadud ekstraktist, ehk see kummimaterjal kõduneb umbes sama kiiresti kui need puulehedki. 150 rugbymängija lasid need 50K õhupalli heeliumit täis. Neid lasti küll lahti natuke väiksemad kogused korraga, et lõbu ja ilu jaguks kauemaks.



S., Kristin ja P. siin naudivad +27 kraadist suve. Ilm oli tõeliselt lämbe ja lapsed olid tegelikult väsinud juba jalutuskäigu alguses.


P ja S ei pidanudki vastu ning otsustasid kuningalossi juurest tagasi koju pöörduda. Meie K ja Kristiniga jalutasime edasi. Käisime käsitsi valmistatud jäätist söömas Raekoja lähedal kanali ääres ning pärast seda riiete- ja toidupoodide kaudu koju. Päev oli ilus ja tore, aga väga västitav. See oli viimane päev minu elus enne Celine Dion -i live-kontserdil nägemist....

Kommentaare ei ole: