pühapäev, 20. juuli 2008

Raudmees - Iron man (2008)

Läksin seda filmi vaatama "aja viitmiseks". Ja mu aja ta tõesti viitis ära ja meele lahutas ka ära. Olin kuulnud mingeid kiidulaule maailma juhtivatelt filmikriitikutelt ning sellepärast omasin isegi mingeid ootuseid, kuigi tavaliselt sellise žanri filme ma vaatangi ainult sellepärast, et nad mõnedes tehnoloogilistes kategooriates võivad Oscarile kandideerida - nagu heli, montaaž või visuaalefektid...

Ja ei tulnud pettuda. Kuigi ka siin oli selliseid mõttelisi vigu, mis mind häirivad, kuid samas kaugeltki mitte nii palju kui näiteks Indiana Jones-i 4.osas. Lisaks on tore näha, et üks vingeid näitlejaid Robert Downey Jr on jälle vormis, narkootikumidest lahti ning võib kanda filmi küll. Siin ta midagi "erilist" ei tee (nagu näiteks Chaplini roll tolle eluloofilmis), ehk oma annet liigselt ei raiska, kuid pakub piisavalt üle keskmise võrreldes näiteks eelmainitud filmi peaosalisest.

Kõrvalrollidest oli tähelepanuväärseim minu jaoks Gwyneth Paltrow assistendi roll. Kuigi kohustusliku "mustana" on kaasatud Terrence Howard ja kurikaela rollis on Jeff Bridges, siis viimased kaks on küll siin filmis lihtsalt tapeediks.

Mis mulle kõige rohkem meeldis, olid need tehnilised kaadrid, kus näiteks raudmehe kostüüm end kinnitas Robert Downey tegelaskujule. Samuti oli huvitav vaadata kas suhe assistendiga areneb ka kuhugi või mitte. Tekst ei tundunud banaalne ja kokkuvõttes jäigi selline ehe tunne ühest korralikust "poistekast".

Hinnang: 4- (mul on tunne, et Raudmees on tulnud, et jääda, ehk küll ka sellele tulevad nüüd järjed. Kuigi ma arvan, et ma vaataks küll vähemalt ühe osa veel seda, ainult et ei tea, kas enam kinos või juba pisemalt ekraanilt)

Suurim šokk oli selle filmiga seoses see, et Kosmoses on päevase seansi piletihind 25 krooni! Sellise raha eest suurelt ekraanilt, mugaval toolil vaataks küll igasugust pahna kah! Uskumatu hind! Selle filmi puhul ületas küll kvaliteet piletihinna mitmekordelt.

Kommentaare ei ole: