pühapäev, 6. juuli 2008

Reisipäevik - 21.päev Eestis, ehk Grill ja Pärnu


Hommikul kohe kui ärkasime hakkasime grillima, sest lõunast oli plaan Pärnu suunas sõita. K ema oli leppinud oma sõbranna Koiduga kokku - küllamineku ja Kristin võetakse ka kaasa. Meie K-ga aga lähme teatrisse Raivo E.Tamm-e monotükki vaatama. Ja kõigele lisaks muidugi enne veel tee pealt Uduvere surnuaiast läbi. Lapsena kui televiisoris esines Kärna Ärni, ehk Sulev Nõmmik, siis ma arvasin, et Uduvere nimeline koht on väljamõeldis ja ehk see tema kontekstis oli ka, aga nii kummaline, et see Uduvere siiski ka päriselt eksisteerib.

P. grillis ka paar vorsti, aga muidu grillisime sealiha marinaadis. Lisaks olime ostnud suitsulõhet, mis samuti grillile rändas, sest soe suitsulõhe on ju eriliselt hea. S. tegi muidugi showd, kalalõhna peale ja läks lauast eemale sööma. Ma lugesin K-le veel natuke Hemingwayd edasi, samal ajal kui ta müüri lammutas ja peenart rohis. Siis lamasime trampliinil ja vihmavesi, mis ääre alla oli kogunenud voolas seal välja ja mu püksid said märjaks. K ja Kristin kustusidki trampliinile magama ja kõigile tuli sabin jälle sisse alles Pärnusse sõitmise ajaks. S ja P jäid kodu valvama. P tahtis (juba sajandat korda) üle vaadata Spiderwicki kroonikad ning S luges läbi Bornhöhe Tasuja ning ma ei teagi mis raamatu ta nüüd siis ette võttis. Osa Londonist toodud raamatutest on tal ka juba läbi, aga üht-teist on veel lugemata ka.
Pärnusse jõudsime varakult ja kui K ema ja Kristini olime küla peale jätnud, läksime ise randa. K tahtis katsuda kui soe vesi on. Vesi osutus 19 kraadiseks, ehk päris ujumiskõlblikuks. Mäletan kui käisime ükskord Soomes elades ujumas 17 kraadises vees ja polnud ka viga midagi. Rannatee ääres müüdi Olde Hansa pähkleid ja muidugi ei saanud me mööduda sellest jumalikust lõhnast neid endale lunastamata.

Kommentaare ei ole: