kolmapäev, 16. juuli 2008

Reisipäevik - 35.päev Eestis, ehk Marjakorjamine ja mesilased

Korjasin täna natuke marju. Vaarikatega on ju see oht, et kui nad jätta korjamata mingi aeg, siis kukuvad ise otsast ära. Maasikatega on aga selle igapäevase vihma tõttu jama, sest nad mädanevad varre otsa enne ära kui jõuavad päris kõpseks saada. Pealmiste okste mustsõstrad on ka juba süsimustad ja mesimagusad. Kuigi mustsõstarde korjamisega peab veel natuke ootama. Ilmselt olen ma oma eelmises elus olnud korilane, sest mulle nii väga meeldib marju korjata. Ma võin tundide kaupa istuda põõsas kolmekesi – mina, põõsas ja mu mõtted. Täna korjasingi paar liitrit maasikaid 3 liitrit vaarikaid.

Õhtu viis meid järjekordsele teatritripile Pärnusse. Rock ’n’ roll –i vaatama. Ootused olid suured! Eriti pärast eilset jubevastikut etendust, oli vaja kiiresti taastada usk Pärnu teatrisse. Teatrisse jõudes olime mõlemad K-ga jube näljased ja nehkisime sisse kartulisalati ning tellisime ka vaheajaks pastad. Mis oli muidugi viga. Vaheajal oli kõht salatist täis. Ja K-l jäigi see tema „väike“ ports söömata. Mina sõin aga sellegi vapralt ära, sest need suitsukana ja sinihallitusjuustuga makaronid, mida nad seal mõnusas kooreses kastmes pakuvad on lausa suurepärane! Ja mugavalt teevad vaheajaks valmis ka. Teinekord peab kindlasti kasutama seda võimalust jälle, ainult et enne teatrid ei ole sellisel juhul mõistlik midagi süüa.

Ahjaa, päeva tähtsaim sündmus oli ehk see, et K sain muruniitmisel 5-lt mesilaselt nõelata. Muidugi ei pannud ta tähele maamesilaste pesa enne kui ta sellesse sisse oli astunud. Ja tänutäheks andsid mesilased talle sellised musid, millest jäi nii paistetus kui verine täpp. Nüüd on vaesekesel tunne, nagu keegi teda pidevalt üle jalas nõgestega nahutaks.

Kommentaare ei ole: