neljapäev, 31. juuli 2008

So You think You can dance - 4.hooaja 1.võistlussaade

Jälle on see aeg aastast käes, kui mu lemmiksaade - So You think You can dance (eesti keeles - "Niiet arvad, et oskad tantsida") eetrisse voolab. Nojah tegelikult on seda juba voolanud üksjagu, aga mu väike pooleteise kuu pikkune Eesti külastamine on hoidnud mind eemal sellest maiuspalast.

Esimese saate (minu meelest) kaks parimat tantsu on siin!!!

1. Katee & Joshua
Kõigepealt see kõige, kõige parem! Tabitha ja Napoleon D'Umo koreograafia, muusikaks Jordin Sparks & Chris Brown -i "No air". Tants räägib loo sellest, kuidas tüdruk ja poiss veedavad viimast päeva enne seda kui poiss sõtta läheb. Koreograafia on nii pingeline ja ilus silmale. Selline rahulik ja romantiline hip-hop on üks kõige huvitavamaid tantsustiile minu jaoks. Kuid mis selle esituse tegelikult eriliseks teeb on Joshua. Ta on geniaalne omas elemendis. Selline kehatalitsemine ja täpsed liigutused, mis on nii ilusti lõpetatud kuid hiphopile vajalikult kiired ja tugevad. Selliseid tantsijaid on maailmas küll ainult mõned üksikud. Muidugi arvestama peab, et ta on siin omas stiilis, aga ma ei jõua ära oodata, et näha mis ta teiste stiilidega teeb. Tantsu paar parimat hetke on see kuidas Joshua maast üle varba püsti tõseb ning see kuidas ta Katee-d liigutab enda tahte järgi ja väga stiilne on ka see sõrmedega õhku tehtud süda kui poiss tantsu alguses tüdrukule järgi liigub (pisike ja lihtne detail, aga nii mõjuv!). Ja kui hästi nad mülemad näitlevad läbi tantsu - vapustav. Suhkruna põhjal on veel see lõpupüant särgiga - ohhhh kui ilus tants ja esitus! Üle mõistuse hea!




2. Chelsie H. & Mark
Maailma üks tippkoreograafe Mia Michaels (ka üks minu lemmikuid) alustas sarja pauguga. Tema Me'Shell Ndegeocello "Beautiful" laulu järgi tehtud tants on siiani üks aasta "ilusamaid". Ja Chelsie ning Mark tantsivad seda ka nii ilusasti, et silm puhkab. Kõige meeldejäävaim osa oli see kuidas Chelsie taskunoa kombel kokku läheb ning Mark-i käte vahelt allapoole voolab. Kuid kogu "Tim Burton-i pulm" (nagu Mia seda ise kirjeldas), on täpselt just nagu laulu pealkirigi ütleb "ILUS". Ma võin käe südamele pannes väita, et ma pole mitte kunagi Eesti moderntantsijate poolt lähedalegi nii ilusat asja näinud. Palun võtke juba õppust! Aitab paljalt laval aelemisest ja iga hinnaga šokeerimisest. Šokeeriks ju enam ainult see, kui tõesti mõni Eesti moderntantsu koreograaf või tantsija millegi sellise ilusaga hakkama saaks. Poolteist minutit fantastilist taset!!! Voila!


Kolmandana meeldisid Twitch ja Kherington, aga seda juba rohkem sellepärast, et ma olen Twitch-i talendi austaja juba aastaid ning ma tean milleks kõigeks ta veel võimeline on.

Pärast esimest saadet on TOP10 minu jaoks järgmine (kuigi tundub, et tegelikult esimesed 7 on peajagu teistest üle):
1. Joshua Allen
2. Chelsie Hightower
3. Stephen "Twitch" Boss
4. Kherington Payne
5. William "Will" Wingfield
6. Comfort Fedoke
7. Mark Kanemura
8. Katee Shean
9. Thayne Jasperson
10. Chelsea Traille (või Courtney Galiano)

Nii põnev! Ja kui palju ilusaid tantse veel tulemas on! Näis kas järgmise saate järel muutub edetabel oluliselt. Siin panin küll nad võrdselt ritta, ehk sama palju poisse kui tüdrukuid, sest paari kaupa neid ju kuni TOP 4-ni ka välja saadetakse.

Esimesest saatest oleksin ma ka Rayven Armijo kukutanud, aga meestest oleksin ma Matt Dorame minema saatnud Jamie Bayard -i asemel. Eks see Matt jäigi eelviimasena veel sisse ning ilmselt lahkub peatselt, aga kes teab, võibolla seekord oli tal lihtsalt "paha päev".

Kommentaare ei ole: