laupäev, 13. september 2008

TV sügis a la 2008

Täna oli sürr õhtu. Vaatasin oma 13 aastase tütrega uut telesarja, nimega "90210". See on nimelt selle sama "Beverly Hills, 90210" sarja uus versioon, mida lapsepõlves nädalast nädalasse sai vaadatud. Aeg on edasi läinud, aga probleemid on ikka enamvähem endised. Muidugi on vahepeal tekkinud mobiilid ja rikkad on läinud veel rikkamaks. Üha nooremana hakatakse tegelema seksi ja narkootikumidega. Aga sarjas astusid üles ka vanad head sõbrannad - Kelly ja Brenda. Jah, vanuselt on nad nüüd küll vanemad, aga tegelikult välimuselt mitte oluliselt erinevamad sellest, millised nad siis-kunagi välja nägid...ometi on sellest juba umbes 20 aastat...

Kui see esimene osa lõppes, oli minul nostalgiliselt soe tunne südames, aga S teatas, et talle eriti ei meeldinud..."on paremaid"... võibolla ikkagi on see maailm ka edasi liikunud ning sellisel vana asja üles soojendamisel ongi ainult nostalgiline väärtus, ei tea, eks seda näitab lähitulevik.

Kuid üldiselt on meil tavaliselt ikka reality sarjad nina all, kui pilgu telekasse suuname. Ja mitte mistahes reality sarjad, vaid ikka need kus millegi nimel võisteldakse...umbes nagu spordivõistlusel...

Aga mõne sõnaga, mis on mis, mis mind huvitab:

Muidugi on Prison break juba neljandat hooaega jälle täies hoos. Nii lahe, et Sarat ei tapetudki ära ja et ta tagasi sarjas on. T-bag-i käes on kood, mida Michaeli gäng vajab ja must tapja liigub Michael-i ning tema gängi jälil.

Project runway käib hetkel nii Austraalia kui ka USA versioonis. Riiete disainerid on ühed parajad primadonnad. Aga peamine on muidugi see talent ning oskus õmmelda kokku fantastilisi riideid nii lühikese ajaga. Ise saab ju ka hinnata ning loomulikult eristuvad head nii töö kui iseloomu poolest.

America's toughest jobs on võistlus kus rühm inimesi võtab iga nädal ette mõne hullult raske tööotsa ning see, kes kõige kehvemini saab hakkama, selle bossid saadavad koju. Seni on nad käinud vähipüügil, sõitnud rekkadega Alaska jäätunud mägistel teedel ning viimati otsisid kulda külmas pakases. Tundub, et seal on päris mitu naist, kes meestele silmad ette annavad. Ja loomulikult tekitab see juba iseenesest draamat.

Kolm korda nädalas võistleb Big brother-i rahvas, kes majja saab jääda. Minule meeldib USA versioon, see on kuidagi konkreetne võrreldes Inglise ja Austraalia versioonidega. Psühholoogilised mängud ning inimeste oskus teistega manipuleerida, see on vahest täiesti hämmastav. Kahju, et ühtki lemmikut pole majja jäänud...varsti ongi finaal!

Men in trees on Alaska armastus-sõprus-komöödia-draama sari. Millegipärast see meeldib mulle. Ma ei oska seletada miks. Aga minu meelest on see hästi kirjutatud. Lisaks käis seal ükskord külalisena Jewel. Äkki tuleb kunagi veel?

Ameerika supermodellid on juba 11 hooajal. Nad on seal tavaliselt nii rumalad, et see mõjub nagu enesetunde upitamine, see üleoleku tundmine neist lollikestest. Aga alati satub ka mõni normaalne sinna punti. Sedapuhku siis üks prantslanna. Ja kuidagi väga kummaline on see "mees" kes ennast naiseks peab. Minu meelest ta on hirmuäratav ja kole.

Top design on saade, kus sisekujundajad omavahel mõõtu võtavad. Jälle saab kaasa elada sellele, kelle ilumeel on enda omale kõige sarnasem.

Swingtown on seksikas 70ndatesse kantud draamasari, kus kõik on naabrid kõigiga ja kõik seksivad kõigiga...nagu USA seepides ikka.

X factor on "Inglismaa otsib superstaari" saade. Ainult, et nende formaat on kordi ja kordi huvitavam. Nimelt on seal 4 žüriiliiget, kes kõik toimivad ka samaga mentoritena ühele rühmale võisteljatest. Nimelt pääseb seal finaali 4 rühma, ehk 4 alla 25 aastast tüdrukut, 4 alla 25 aastast poissi, 4 üle 25 aastast lauljat ja 4 ansamblit. Iga nädal peab üks laulja või ansambel lahkuma. Aga mentorid aitavad nii valida laule kui annavad oma hoolealustele jõudu ja toetust. Ehk siis mentoritel on omavahel ka selline võistlus käimas, et kelle rühmast leidub võitja... Ja 1 mentoritest on Kylie õde Danii Minogue, 1 on Simon Cowell ning 1 on Girls aloud ansambli juhtlaulja. Muideks Rootsi Idol algas ka just äsja ning seal istuvad žüriis sellised tegelased, kes on laule kirjutanud Celine Dionile, Madonnale, Jessica Simpsonile ja ma ei tea kellele veel...ühtlasi on nad produtsendid...ehk superstaarid saavad vinge tuule tiibadesse, kasvõi lihtsalt saades võimaluse sellise kaliibriga inimestele esinemisest.

Samuti on tagasi suveunelt Entourage, oma 5. hooajaga. Nelja sõbra seiklused Hollywoodi filmitähtede maailmas on ikka üks parimaid komöödiadraamasid.

Kohekohe algavad Little Britain USA ning Desperate housewives, oma täiesti uute osadega. Kuid, mis kõige lahedem...Kanada So You think You can dance -i esimene osa oli ka juba ära!!! Ehk siis sellest saab kindlasti üks neid sarju, mis annab sügisele tema ekraanivärvid. Samuti on kohekohe algamas Biggest loser, Survivor, Amazing race, Life on mars, Ex-list, Worst week, Gary unmarried ja Mad tv -mida kõiki tahaks vähemalt proovida vahest vaadata...

Õudus-lühifilmide sari Fear itself on vahelduva tasemega, seda vaatan ainult siis kui lugu paelub.

Gossip girl, Big shots, How not to live your life, I love money, Inbetweeners, Make me a supermodel, Packed to Rafters ja Shark on samuti sarjad, mis olenevalt sellest kui palju aega on, vahest ette satuvad.

Ma olen ka "hea koomika" suurtarbija ning sellepärast on Last comic standing ning Reality bites back ühed mu lemmikutest.

Lõppenud ja lõppemas on America's best dance crew...minu lemmik jäi kolmandaks. Shear genius...minu lemmik jäi kolmandaks. Mole...minu lemmik jäi kolmandaks. Haruldane kokkusattumus.

Igatahes võiks arvata selle nimekirja põhjal, et ma nagu muud ei teeks kui passiks telekat. Aga ei, telekas on see kõige vähem olulisim. Vaatan ikka ainult siis, kui aega saan või midagi muud teha ei jaksa...

Kui ma Eestis oleksin, siis reedeõhtusest Teatrõhtust ei loobuks ma mingi hinna eest!

Kommentaare ei ole: