kolmapäev, 24. detsember 2008

Peep Vain ja tema koolitus

Eelmisel nädalal oli mul au osaleda Eesti koolitusguru - hr. Peep Vainu "enda" koolitusel. Siiani olen elanud tema suhtes õudsate eelarvamustega, mida minus tekitavad üliambitsioonikad ning ülienergilised inimesed, kes "üritavad midagi pähe määrida". Kui päris aus olla, siis millegipärast arvasin, et ta on lühike, libe ja naiselik ning üdini ebameeldiv tüüp. Ja ometi polnud ma teda ju isegi näinud elus (täitsa rumal minust...kusjuures ma ei oskagi hetkel teist sellist juhtumit nimetada). Ta lihtsalt oli selles "sahtlis" minu jaoks. Ja ega ma ju ei mõelnud temale ja tema koolitustele üldse. On keegi, tegi kusagil midagi, kellelegi, siinseal keegi mainis, et käis tema kooitusel. Minul temaga asja polnud ning ega ma pole ka tahtnud temast ja tema asjadest midagi teada. Pole ühesõnaga minu asi ega rida.

Kui meile umbes kuu aega tagasi teada anti, et jõulude eel tuleb hr. Vain isiklikult meid koolitama, mäletan selgelt, et mõtlesin "ahh mina vanainimene, mis mul ikka uut on õppida. Ju tuleb mingi suurem haigutamismaraton". Kui siis K hakkas narrima, et küll te hakkate tal seal sütel kõndima ja pea peal seisma ning igasugu lolluseid ja tobedusi...siis sellest mu tõrksus ning vastumeel selle koolituse suhtes kasvas veel enam.

Kuid kes meid koolitusel vastu võttis oli rõhutatult meie tööd austav, huvitav, pikk ning väga perekeskse inimese mulje jättev naeratav, tähelepanelik ja väga meeldiv inimene. Uskumatu, ma ei haigutanud nende kolme päeva jooksul mitte kordagi (ja ometi olin ma tohutus unevõlas)!

Kahtlemata jäi natuke selline mulje, et meile üritakse maha müüa juhtide ideid ja uut strateegiat. Kuid tegelikult olime seda juba kaua oodanud ning otseselt "pähe määrida" polnudki vaja, sest me olime kõik valmis neid ideid "ise ostma" :) Võibolla sellepärast see nii selgelt tunduski nõnda. Kuid samas oli väga lahe märgata tema psühholoogilisi võtteid, mida ta ilmselgelt väga teadlikult kasutas. Näidates veel ise ära näidetega mustkunsti vallas, kuidas inimeste päid segi ajada :)

Ja kuigi lõppude lõpuks ma ei tundnud, et ma midagi uut oleksin sellelt koolituselt saanud, tundsin ma, et hea oli kui keegi hoopis süsteemiväline andis kindlustunnet, et see kuidas ja mida ma teen, et see on õige (sellist inimest ju kuulad hoopis teise kõrvaga). Ja lisaks sai neid mõtteid ka ju korrastatud päris korralikult. Ehk see lähenemine, mis mulle minu töös on olnud...see sai natuke süstematiseeritud vormingu.

Lisaks kõigele tegi ta meile jõulukingitused oma kirjutatud raamatu näol. Ta ju osales siin Eestis selles "Tantsud tähtedega" sarjas, millest mul Rootsis elades pole olnud võimalust ühtki osa näha. Kuid sain ju oma killukese maitsta sellest esimese hooaja jooksul, kui oli võimalus seda hasarti ja hullust ühe osaleja kaudu eriti kohe lähedalt näha ja tunda :) Kuid tundub, et ega Vainulgi teistsugune lähenemine olnud. Ehk kui osaled siis ikka võidu ootuses ja lootuses ning loomulikult andes selleks endast kõik. Nii ju peabki! See tema raamatki on paljuski eesmärgistamisest ning endale sihtide seadmisest. Ma pole seda veel tervenisti läbi lugenud (näed, jälle üks eelarvamus, mis sai võidetud - arvasin, et seda raamatut ma küll kunagi ei loe...sest mul pole eriti seda eneseabi-raamatute soont).

Sain veel pühendusegi sinna sisse:

K...!
Mida Sina tegelikult tahad?
Peep Vain

(kusjuures Sina on alla kriipsutatud ja küsimärgiks on see esimese lehe trükitud küsimärk)

Igal juhul soovitan kõigile selle mehega tutvust teha lähemalt ning haarata igast tema koolitusvõimalusest kinni (meil on "õnneks" veel 3-4 sellist samasugust tsüklit uuel aastal ees).

Oma kodulehel avab ta ka rohkem neid tagamaid endast. Ehk kes on Peep Vain?
Õpetaja, Meister kommunikaator, innukas õpilane, müügiguru, müügijuhtimise ekspert, edukas ettevõtja, silmapaistev tööandja, filantroop, olümpiamedali võitjate treener, pereinimene, fitness fän, tulel kõndija... ja nüüd ka ju "kirjanik".

1 kommentaar:

valgeseelik ütles ...

Oooo, kadestan Sind, et Sul on olnud võimalus osaleda Peep Vainu koolitusel! Lugesin tema raamatu läbi ja mul on vastakad muljed sellest, aga ma usun, et tema koolitus on palju enam selles, mida tema raamatust võib lugeda. :)