kolmapäev, 11. veebruar 2009

Mees, kes kõndis omapead

P esimest korda "omaalgatusel" käis iseseisvalt ise otsustades poes. Ostis kommi. K ütles, et kui ta koju tuli teatas uhkelt, et ta arvutas kokku kui palju maksab, kui palju tal raha on ja kui palju ta tagasi peab saama. Ja ega ta ainult endale kommi ei ostnud vaid ikka klassivennale ja sõbrale R-ile ka! Ja mis peamine... komme ja raha tagasi saades, oli tal meeles öelda "Tack!"

P on üldse "poodidest" huvitatud. Kui me siia kunagi kolisime, kus me praegu elame, armastas ta pidevalt käia lambipoes. Ehk kui me olime kuhugi minemas, siis tema jooksis ette tänavaotsas asuvasse poodi ning uuris nende lambivalikut :) Kui siis meie sinna ukseni jõudsime, lehvitas mõnikord rõõmsameelne müüjatädi samal ajal kui poiss uuris mõnda nende toodet huviga :) Järgmiseks tekkis tal huvi meie tänaval ühel keldrikorrusel asuva tšellode ja viiulite valmistamise - ja remonditöökoja vastu. Neil on seal suur aken, millel tihti kardinaid ees pole ning poiss tihti koolist tulles "unustas" end sinna vaatama, niiet K kodus imestas, et kuhu poiss jääb :)

Siis ükskord kui P-iga jalutamas käisime... natuke meie tänavast edasi asub ühel kõrvaltänaval kalapüügivahendite kauplus. P teatas, et ta on mõned korrad koolist tulles kõndinud edasi sinna poodi ja et seal müüakse kalastusvahendeid :) Kutsus, et ma võiksin ka temaga sinna neid asju minna vaatama :)

Üks komme, mis P-l "vanasti" oli... nimelt autos ta jutustas meile oma väljamõeldud lugusid (tegelikult mõtles ta neid jutustamise käigus välja ja seega venisid "lõputa juttudeks...ehk kuni kuhugi kohele jõudsime). Nüüd kus auto pikemat aega juba remondis, pole ta neid lugusid saanud jutustada. Kuna aga tung "lugusid luua" nii suur, tuli ta õhtul enne magama minekut meie tuppa ühe paberilipikuga. Ise seletas, et ta kirjutas meile ühe "autoloo" :)

Lugu ise oli järgmine (kirjapilt muutmata):
Kuu ja Päikse lugu.
Kuulapse nime lugu. (see rida on maha tõmmatud)
Küüs!
Ja küüs kuu.
Mina küll sellit nime
ei pane Küüs.
Oma uuele tähele.
Passa on äki sopiv nimi. ei päike.
KLUU on sopiv nimi.
(alla oli joonistatud päike, tähed ja kuu - kõigil silmad ja suu ka).

Saa nüüd siis sotti, et mida ta sellega täpselt mõtles...Passa on rootsi keeles "sobima"...huvitav kas see on kuidagi tema mõttetegevusega seotud...ei tea... Kuigi tegelikult ma saan loost aru küll :) Ainult, et mitu lauset on vahelt ära jäetud...et ei oleks "ameerikalikus stiilis", kus kõik on ette ära nämmutatud... et lugejale jääks oma mõtete arendamiseks ka ruumi :)))

Siia lõppu mõtlesin, et kirjutan ühe kuuldud jutu, millel otseselt pole meie perega mingit pistmist, aga juhtub ikka igasuguseid asju :))) Nimelt ühest naisest ja mehest... Naine oli minemas ühte pikemasse komandeeringusse. Kuna hetk oli veel aega enne lennujaama ruttamist, võttis ta ette koeraga väikese jalutuskäigu. Mõnda aega jalutanud, kõndis mööda üks kuri koer. Koer läks naise koerale kallale ja hammustas toda täiega kõrvast. Koeral hakkas kõvasti verd voolama... naine lohutas koera ja aeg liikus märkamatult edasi. Järsku kella vaadates, pidi ta koju tormama, et haarata kohvrid ning lennujaama kihutama. Koju jõudes, kohe koridoris, koer raputas ennast, nagu koerad ikka raputavad näiteks kui nad märjad on (verd oli ju kõvasti voolanud)...niiet et verised kõrvad laperdasid ning pritsisid kogu esiku verd täis. Naisel polnud aga aega hakata koristama. Kohvrid kaasa, mehele musi ja oligi läinud. Mees võttid siis ämbri ja rätiku ning läks koridori koristama. Seal ta siis hõõrus neid seinu ja põrandat, kui ukse taha tulid just äsja nende kõrvale kolinud uued naabrid, et kutsuda naist ja meest külla "tutvumisõhtule". Mees pesi suure rätikuga seal seda verd koridori seintelt ja põrandalt ning ütles: "Mu naine sõitis mõneks ajaks ära" :)))

4 kommentaari:

Sehkendaja ütles ...

Rekordiline - 4 x "vahest" :))))

Aga väga armas jutuke P-l, tore et lastel ikka fantaasiat on! Õigekiri pole (mõlemat kommentaaripunkti silmas pidades) oluline!!!

Danzumees ütles ...

:))))))

Ma olen lootusetu... kui selle ühe "püsiveagi" parandutud saaks...aga ei :)))

Ma olen "mõnikord" lugenud oma vanemaid tekste teatud põhjustel ning neid muid trükivigu on ka ikka lubamatult palju! See on lihtsalt kohutav! Ja mul on häbi! Ausõna!

Sehkendaja ütles ...

"Vahel"="mõnikord". Einoh, ma tõesti ei taha, et sa piinlikkust tunned. Lihtsalt iga kord, kui jälle 'vahest' kirjutad, kas siis ei tule kunagi 'võib-olla' tunnet:)?

Nojah, mis iganes. Kirjapilt pole oluline. Kõik saavad aru. Mõte loeb.

TwD ütles ...

ha-ha-haa ja oh-ho-hoo! yle pika aja lagistasin arvuti taga köva häälega naerda. igatepidi änks jutuke. ja naljalugu ka muidugi. meie väike söber treib viimasel ajal peokutseid :), hästi armas ja naljakas...