pühapäev, 3. jaanuar 2010

Head Uut Aastat!

Head Uut Aastat!
See lumememm sai lastega koos tehtud eelmise aasta üle-eelviimasel päeval. Tõeline mammut-lumememm sai (mina olen talle kuhugi ninani). Mul oli tükk tegemist teise palli esimese peale upitamisega. P tegi pea-palli ja väike K loovutas oma kollase nukukastruli memmele kübaraks. Samblast sai ta rohelised juuksed :)

Sinna Rapalamaale ta meist maha jäi, sest meil oli vaja tagasi sõita uude aastasse...

Uuel aastal uue hooga... kuigi täna ongi veel teater, aga edasi tuleb jaanuar teatrivaba... sest tööd peab ka vahepeal tegema :) Loodetavasti jõuab siis rohkem raamatuid lugeda... filme vaadata saab nagunii... 2009. aasta võibki ehk "teatriaastaks" nimetada - ma pole kunagi nii palju ühe aasta jooksul teatrisse jõudnud. Kokku nägin esimest korda 87 erinevat etendust (2 neist televersioonis).

Veel aasta viimastel päevadel jõudsin eelmise aasta kokkuvõtetesse minevatesse annaalidesse kirjutada sellised filmid nagu Avatar (mis oli mu filmiaasta suurim pettumus - oh seda hype-i), Invictus (uusim Clint Eastwoodi film) ja Das Weisse Band (Haneke Cannes-i võidufilm - vinge psühholoogiline arutlus teemal, et miks Saksamaa on seline nagu ta on ja miks ta käitus sõdades nii nagu ta käitus...) Lisaks sai maal loetud läbi Stieg Larssoni Millenniumi saaga teine osa, millest juba jõudsin ka kirjutada ning Õnnepalu Paradiis, millest kirjutan kui koju Stockholmi tagasi sõidan. Üldse on vaja mitu vana võlga veel eest ära saada enne kui saab aasta kokkuvõtete juurde asuda. Nüüd juba neljandat korda tuleb parimad ritta seada, et need kes/mis seda väärivad, jääks paremini meelde :)

Ahjaa... eelmisel aastal sai lubadus antud, et pärast kella 18-t ei söö ning limonaade ei joo... Noh, see viis siis niikaugele, et kaalust kukkus aastaga 50 kilo. Uue aasta lubadusi tegin 5:
- ei osta enam lahtiseid kummikomme. Ilmselt limonaadide suhkrukaotuse kompenseerimiseks läksin sellega vahest liiale...
- otsin endale regulaarse trenni
- ei söö pärast kella 18-t (see on hea tava. Luban endale siiski 10 erandkorda aastas - jõulud, sünnipäev, aastavahetus jne)
- loen läbi vähemalt 50 raamatut
- kaalun järgmisel aastavahetusel max 80 kg

Ehk siis ikka veel kaaluteemad - miks? Sellepärast, et rasvarakkudel pidavat mälu olema - tuleb kindlustada, et kogu see töö hukka ei läheks...

Uus aasta ja aastakümme, sai ka juba hoo sisse - käisime lastega uisutamas (suur K ja P said oma jõuluvanalt saadud uiske proovida) ning esimene film sai ka juba ära vaadatud - Tüdruk, kes mängis tulega (Flickan som lekte med elden) ja vähem kui tunni pärast algab aasta esimene teater :)
2. jaanuaril saime endale uue pereliikme! Roheline papagoi nimega Hubert. Mina tahtsin talle küll nimeks Kaara panna, aga teised polnud nõus (see on ka ehk liiga tüdrukulik? Aga papagoi on "poiss"). Suur K tahtis talle nimeks Tauno, aga teised polnud nõus. Siis käisid läbi veel variandid Raimond (K variant) ja Marko (P variant) ja Jasper (Jassu) (minu variant) ja mõned veel. Lõpuks sai tema nimeks Hubert (suur ka pakkus seda juba päris alguses, aga S polnud nõus), millega kõik lõpuks enamvähem leppisid :) Ülehomme siis laevaga tagasi "teise" koju, ehk jõuab Hubertist mõne foto ka üles riputada... ja kõik need vanad võlad ära kirjutada - nüüd aga teatrisse :)))))

Head Uut Aastat!!!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Head Uut Aastat!
OK

Danzumees ütles ...

Aitäh!