laupäev, 15. veebruar 2014

Eesti Laul 2014 - I poolfinaal

Ma pole veel ühtegi, peale Lenna laulu jõudnud sellel aastal Eesti eurolauludest jõudnud kuulda. Seega praktiliselt puhas leht... FBs on küll kõvasti kritiseeritud

Lühiülevaade arvamustest:
1. Amazing - Tanja

Amazing tõesti, et Tanja suudab laulda sellise häälega samal ajal tantsides. Ja kui hea koreograafia veel seejuurest! Tõeline üllatus... kui sellised laulud ja esitused nüüd järgnevad, siis tuleb päris kõva võistlus. Vajaks mingit tugevat produtsenti, et laulu veel lihvida, aga euroopa raadiod ilmselt mängiks seda küll. Millegipärast meenub esituses Loreeni esitus. Tanja vastused saatejuhi küsimustele olid päris andekad :)

2. Flame - The Titles

See laul, ega ka ülitõsine pingutav esitlus ei lähe kohe üldse korda. Kui tõsiselt pingutada, siis peaks olema ka tulemus vastav, aga paraku see nüüd küll finaalkohta väärt ei ole. Igav laul ja igav esitus, mille kohta polegi rohkem midagi öelda.

3. Resignal - Wilhelm

Päris mõnus hääl on naislauljal, aga laul ise tiba igav ja hajuks kindlasti massi ära. Kohati tundub jälle huvitavaks muutuvat, aga siis jälle tasapaks. Raske suhestuda selle lauluga, kas see nüüd meeldib või mitte. Võibolla see tunne omakorda räägib siiski selle kasuks, et laulud on midagi...

4. Solina - State of Zoe

Jälle hea naishääl, ega laululgi muud viga pole kui see, et massidele see küll peale ei läheks... vähemalt mina usun nii. Midagi 80ndate mustade muusikast... soul... minule isegi natuke meeldib.

5. Sandra - NimmerSchmidt

Ometi eesti keeles üks laul... kohe lisapunktid selle eest ka! Kahju, et esitus ei ole laulu vääriline, muidu võiks see laul isegi läbi lüüa. Esitajad on kuidagi tülpinud ja ei tahakski seal olla... Laul siiski päris okei.

6. Maailm on hull - Vöörad

Yesss... eesti keeles jälle... räpp ka... natuke nagu 90ndasse oleme jõudnud, aga üldsegi mitte kõige hullem. Showd ka natuke taustaks, kuigi kõik eetris näha polnudki. Meesräppar ja võimsa häälega naine... selline tüüplaul... Aga esitajatest on kontrastina näha, kuidas nad tahavad läbi lüüa ja see on postiivne.

7. Maybe-Maybe - Super Hot Cosmos Bllues Band

Päris huvitav algus, ebaeestilik isegi, aga lõpuks tüütab natuke kahjuks ära. Siiski annaks seda ehk produtseerides natuke kõpitseda. Tekkis huvi, mida see bänd tulevikus võiks teha... ainest neis justkui oleks.

8. Kus on Exit? - August Hunt

See bänd on selle laulu ka juba varem teinud.... plagieerib iseennast... mitte, et see juba esimesel korral hea oleks olnud... nüüd on see vaid hale vari eelmisest... kuidagi ebameeldib esilaulja. Ei oskagi sõrme peale panna miks, aga siiani kõige kehvem poolfinaali laul.

9. Tule ja jää - Kõrsikud

Kolm kõrsikut, kes näevad rohkem maisikepikeste moodi välja :) Laul, mis on väga eestilik ja läheb meile endale peale, aga suurel eurovisioonil jääks ilmselt punktideta... midagi armast on selles siiski ja Bonzo hääl on ikka väga-väga hea. Seega kui see võidaks, saaksime ehk ise olla rõõmsad, aga läheksime kindlasti Eurovisioonile kaotama... dilemma... kas olla rahul iseendaga või loota, et Eesti saaks ka suurel eurovsioonil poolfinaalist edasi...

10. Supernoova - Lenna

Eelvooru parim laul tuli siis viimasena. Kahju, et üle-eelmisel aastal Lenna (Supernoovast) parem laul jäi teiseks... Supernoova pole nii higepugev, ent terve võistluse mõttes ikka neist 9st varemkõlanust peajagu üle. Lenna ise ka nii sümpaatne ja praegusel hetkel hoian igatahes neile pöialt.

Muidu oli saade päris ok, kuigi FBs kõvasti jälle kritiseeritakse. Raske on ju nalja teha... Kalmet ja Oja said sellega siiski päris hästi hakkama, aga kolmas mees minule ei meeldinud. Bänditegemises on ta andekam ja ehk sobis ta sinna lobisema ka, aga mõned tema ütlused olid natuke liiga üle piiri ja antinaljakad, kui nii võib öelda...

Minu TOP5, kes võiks finaali pääsed on selline:

1. Lenna - Supernoova
2. Kõrsikud - Tule ja jää
3. Tanja - Amazing
4. NimmerSchmidt - Sandra
5. Super Hot Cosmos Blues Band - Maybe-maybe

Vahepalaks pakutud klounide eurolaulude popurrii oli päris hea ja andekas :) 3 teatri - Draamateater-Linnateater-Vanemuine esindajate koostöös - Jan Uuspõld, Maiken Schmidt ja Ott Sepp... päris muhe vahepala :)

Finaali pääses minu 5st lemmikust 4. NimmerScmidt-i asemel Wilhelm., mis oleks mul ehk 6ndal kohal olnud...
Eredat võidulugu just polnud ja saate lõpus kõlanud teise poolfinaali laulude lõigud tundusid kokkuvõttes palju nõrgema poolfinaaline. Kuigi üldtasemel polegi midagi eriti viga, siis kahjuks on see kõik natuke tasapaks.
Hetkel ma tahaks, et Lenna ja Tanja vahel toimuks finaal...

Kommentaare ei ole: